Найбільший в Україні: у Франківську запрацював інклюзивний CrossFit зал (відео)

Новини, Суспільство

Днями у Франківську відкрився найбільший інклюзивний кроссфіт-зал “Банда” в Україні. Тут встановили обладнання, доступне для людей з інвалідністю.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ  з посиланням на Канал 402, Галку .

У новому інклюзивному кроссфіт-залі встановили обладнання та тренажери, на яких можуть займатися усі відвідувачі, адже вони є доступними і для людей з інвалідністю. Власниця цієї кроссфіт-мережі Тетяна Гращенко каже, що зал, який запрацював у Франківську є першим такого типу в Україні.

“Я завжди мріяла створити місце, де кожен без винятку міг би знайти підтримку, натхнення та віру в свої сили. І саме цей зал в Івано-Франківську – це втілення моєї мрії. Ми реабілітуємо військових, і ця реабілітація розпочалася два роки тому, в Києві вона активно набирає обертів. А тут ми розпочинаємо реабілітацію через спорт”, – зазначає Тетяна.

Унікальність першого адаптивного залу та тренажерів оцінили й військовослужбовці. За словами ветерана Юрія Гапончука, наразі адаптивний спорт є одним із пріоритетів у реабілітації, адже він гарно впливає на фізичну витривалість та моральну стійкість.

“Кожен військовий і після поранення, і після виконання бойових завдань потребує реабілітації, а деколи і соціалізації. Наразі основним видом реабілітації та соціалізації ветеранів є саме спорт. Він загартовує характер, відновлює почуття впевненості та дає можливість далі розвиватися”, – каже Юрій.

У залі працюють професійні тренери, які складуть індивідуальну програму тренувань та покажуть правильне технічне виконання вправ.

Перший інклюзивний зал функціонує на індустріальній території “Промприлад” у центрі Франківська за адресою вулиця Сахарова 23.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.