На війні за Україну загинув прикарпатський військовий Орест-Микола Василечко (фото)

Війна, Новини, Суспільство
У бою під Торецьком загинув мешканець Старого Лисця, старший солдат Національної гвардії Орест-Микола Василечко.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Орест-Микола Орестович Василечко народився 26 лютого 1999 року. Після закінчення дев’ятого класу навчався в Івано-Франківському коледжі технологій і бізнесу, потім – у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького на відділенні харчових технологій. Диплом магістра здобув у Західноукраїнському національному університеті.

Орест-Микола Василечко займався спортом, був гравцем старолисецької «Бистриці». Мав активну патріотичну позицію, тож за контрактом вступив на військову службу в Національну гвардію України. Служив старшим водієм роти вогневої підтримки 6-го батальйону спеціального призначення військової частини 3057 Національної гвардії.
21 вересня 2024 року внаслідок мінометного обстрілу позицій противником Орест-Микола Василечко отримав поранення, несумісне з життям, у районі населеного пункту Торецьк Бахмутського району Донецької області, будучи вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

У загиблого воїна залишилися батьки – Оксана Миколаївна та Орест Володимирович, брат Тарас, який служить у Національній гвардії.
“Вічна пам’ять Героєві, який віддав своє життя за незалежність України, до останнього подиху захищав український народ від московського агресора!”, – йдеться в дописі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.