«Щодо місця можемо дискутувати», — Марцінків про призупинення конкурсу на будівництво ребцентру поблизу озера

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську призупинили будь-які процеси проведення інвестиційного конкурсу для будівництва реабілітаційного центру поблизу озера до моменту узгодження питання між учасниками бойових дій.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Детальніше про це 26 вересня в етері радіо «Західний полюс» розповів міський голова Руслан Марцінків.

«Для того, аби провести інвестиційний конкурс необхідно було ще декілька рішень виконавчого комітету. Наразі цю роботу призупинили.

На найближчій сесії, коли б вона не відбувалась, намагатимемось розглянути рішення про інвестиційний конкурс.

Знову ж таки для нас дуже важливо, аби реабілітаційний центр в Івано-Франківську був. Аби він був якнайшвидше споруджений. А щодо місця — можемо дискутувати, тому ще немає конкретної позиції.

Але мова про те, що процес проведення інвестиційного конкурсу на будівництво ребцентру на цих земельних ділянках (поблизу озера — ред.) призупиняємо.

Призупиняємо через певні дії (конфлікт між активістами, внаслідок якого двоє чоловіків отримали тілесні ушкодження — ред.), оцінку яким нададуть правоохоронці», — сказав Марцінків.


Нагадаємо, другого серпня 2024 року під час сесії міської ради депутати розглядали питання щодо будівництва реабілітаційного центру неподалік міського озера.

Тоді у залі, окрім депутатів, були присутні місцеві та військовослужбовці. Після жвавої дискусії 25 депутатів з 31 проголосували за оголошення інвестиційного конкурсу на будівництво реабілітаційного центру.

Згодом, 5 серпня, іванофранківці створили електронну петицію щодо накладання мораторію на будь-яку забудову в зеленій зоні біля міського озера. Необхідну кількість голосів під петицією вже зібрали.

На противагу 7 серпня на сайті міськвиконкому створили електронну петицію про створення реабілітаційного центру для воїнів біля міського озера та облаштування відпочинкової зеленої зони. Ця петиція також зібрала необхідну кількість голосів.

Четвертого вересня ініціатори створення реабілітаційного центру поблизу міського озера представили проєкт, який планують реалізувати. Також, на сайті міськвиконкому створили електронну петицію з вимогою оголосити інвестиційний конкурс щодо створення відпочинкового оздоровчо-реабілітаційного центру для воїнів поруч міського озера.

Натомість 5 вересня на площі перед входом у міську раду мешканці виступали за збереження вільного простору від забудови на міському озері Івано-Франківська та створення Парку ветеранів.

Разом з тим, 21 вересня трапився конфлікт між активістами, які підтримують будівництво ребцентру поблизу озера та активістами, які виступають за створення поблизу озера Парку ветеранів. У результаті двоє чоловіків, між якими сталася сутичка, отримали тілесні ушкодження.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.