«Дуже багато», — прикарпатка розповіла про українську спільноту в Америці

Новини, Суспільство

Російсько-українська війна змусила мільйони людей залишити свої домівки у пошуках безпеки. Чимало з них знайшли прихисток у різних країнах світу, і серед найбільш популярних напрямків для українців є Сполучені Штати Америки.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на українську спільноту в Америці  про яку журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.

“Говоритиму про Філадельфію, де ми зараз й живемо. Українців тут дуже багато. Для мене певною мірою було навіть неочікувано, що аж настільки багато. Уявляю, скільки нас тоді в Чикаго чи Нью-Йорку, де найбільші українські діаспори.

Так складається, що найчастіше я перетинаюсь з тими українцями, які тут вже дуже довго, зокрема 5, 10, 15 чи навіть 30 років. В більшості з них вже американське громадянство, вони є діаспорою другого покоління, але все одно завжди приходять на будь-які українські заходи.

З багатьма українцями тут вже встигли познайомитись та подружитись. Щодо підтримки — складно відповісти, адже я її особливо не шукала”, — зауважила Тіна Любчик.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.