“Окремі люди вже перебувають під вартою”: Івано-Франківський обласний ТЦК про напади на їхніх працівників

Кримінал, Новини

В Україні почастішали випадки нападів на працівників ТЦК та СП.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ТЦК та СП в Івано-Франківській області.

Так, такі випадки реєстрували й на Івано-Франківщині. Зокрема, за цими фактами вже відкриті кримінальні провадження.

Водночас, довіру до представників ТЦК та СП знижує виявлення фактів корупції, які були задокументовані зокрема й в Івано-Франківському ОТЦК і СП.

Як впливає на якість виконання обов’язків опір з боку суспільства, “Західному кур’єру” розповів виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, підполковник Андрій Мороз.

“Найбільш кричущі напади на наших співробітників мали місце у Ворохті, Крихівцях, Верховині.

Ці факти просто неприпустимі, тому що в більшості випадків оповіщення військовозобов’язаних здійснюють військовослужбовці, які є учасниками бойових дій і після поранення чи набутих хвороб не можуть продовжувати нести військову службу в своїх підрозділах.

Але люди не звертають уваги ані на ампутації чи інші фізичні вади, провокують наших працівників, проявляють фізичну агресію. Військових у нас поважають чомусь тільки тоді, коли вони на передовій.

Тоді вони потрібні, тоді вони герої. А в тилу, попри всі заслуги, вони отримують несприйняття, вороже ставлення і рукоприкладство.

Яка у цих воїнів може бути мотивація до роботи і в цілому психоемоційний стан?

Ми виконуємо свої посадові обов’язки, які на нас поклало керівництво держави. Ми мусимо проводити мобілізацію, бо без мобілізації ми не зможемо закінчити цю війну. В лавах ЗСУ постійно потрібне поповнення.

Плюс ми формуємо нові військові частини, які отримують західні зразки озброєння, а військовозобов’язані проходять навчання за кордоном. Тому ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, що мобілізація це не страшно, це — потрібно.

Всі військовозобов’язані мають виконати свій громадянський обов’язок. Навіть ті, хто сьогодні має право на відстрочку, мають розуміти, що може настати день, коли їм доведеться піти в ЗСУ”, — каже підполковник.

Зі слів Андрія Мороза, по кожному з фактів нападу на працівників ТЦК порушують кримінальні провадження. Всі матеріали подають до органів Нацполіції та СБУ.

“Кожен випадок детально розглядається. Жоден вчинок не залишиться безкарним. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності. Як тільки будуть винесені відповідні рішення суду, ми публічно про це повідомимо.

Наразі, за моєю інформацією, тривають розслідування, формують доказову базу. Окремі люди вже знаходяться під вартою.

Звичайно, конфлікти за участю наших співробітників негативно впливають на бажання людей долучатися до армії.

Тому на всіх інструктажах, які ми проводимо для наших працівників кожен ранок і кожен вечір, наголошуємо на правовому порядку дій в тій чи іншій ситуації.

Щодо виявлення фактів корупції в ТЦК, то, звісно, це неприпустимо. З цим явищем ми також боремося. Всі винні будуть покарані”, — наголосив Мороз.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.