“Мільйон дронів не з’явився, а кошти у громад забрали”, — очільник Івано-Франківська про вилучення ПДФО (фото)

Новини, Суспільство

Третього жовтня під час загальних зборів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив на проблемі вилучення силового ПДФО з громад.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

“Забрали силове ПДФО у громад, але від того мільйон дронів у військових не з’явилися. А громади й далі продовжують купувати та спрямовувати левову частку на потреби військових.

Для прикладу, Івано-Франківська громада понад 600 млн грн заклала саме на військові потреби. А зараз, якщо з 64% відсотків ПДФО заберуть 4% і введуть реверс й не повернуть силове ПДФО, то в громад буде ще менше коштів, а в хлопців — ще менше дронів.

Таким чином Верховна Рада зменшує обороноздатність військових й не наближає перемогу, а віддаляє”, — Руслан Марцінків.

Як зазначив міський голова, щороку в Україні є бюджетний процес й потрібно боротися за місцеве самоврядування.

“Сьогодні наші урядовці вирішили забрати 4% податку на доходи фізичних осіб, повернути реверсну дотацію. Тому ми змушені захищати громади.

Кожна громада закуповує дрони та допомагає Збройним Силам України. А зменшення доходів — це зменшення обороноздатності.

Пригадуємо, як минулого року забирали силове ПДФО й чули, що буде мільйон дронів, але, на жаль, у мене сьогодні понад 800 запитів на купівлю  дронів. І дронів не стало більше на війні.

Дронами забезпечують громади, волонтери. Ми боїмося, що зменшення доходів громад зменшить можливості допомагати нашим військовим.

Тому сьогоднішня мета — це аби депутати Верховної Ради України почули те, що ми хочемо, аби захистили 64%, і щоб не забирали реверсну дотацію, і щоб сьогодні максимально намагалися повернути силове ПДФО”.

Руслан Марцінків додав, що реверсна дотація для Івано-Франківська — це 182 мільйони гривень, які мають бути вилучені з міського бюджету. За словами посадовця, це достатньо велика сума, яка приблизно складає понад десять тисяч FPV-дронів.

“Ще раз підкреслю, минулого року казали, що вилучають силове ПДФО і дронів буде на війні багато. На жаль, сьогодні не відчувається, що на війні є та кількість дронів, що може забезпечити захисників.

Хочу сказати, що останніми тижнями наша громада підтримала 72 бригаду, і хлопці раділи кожному дрону, які ми передали. Це теж засвідчує нестачу дронів”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.