Пам’яті прикарпатської професорки: на Франківщині проводять тематичну конференцію (фото)

Без рубрики

Докторка юридичних наук, професорка Валентина Васильєва очолювала юридичний інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника впродовж багатьох років.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “Галицький кореспондент”.

Впродовж двох днів на Івано-Франківщині триватиме XXІІ Міжнародна науково-практична конференція «Васильєвські читання», яка вперше відбудеться зі сталою назвою, присвяченою
світлій памʼяті заслуженого юриста України, доктора юридичних наук, професора Валентини Антонівни Васильєвої.

Як розповідає Роман Майданик, доктор юридичних наук, професор кафедри цивільного процесу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, такі конференції мають стати традиційними.

“Я радий нагоді взяти участь у такому заході, адже добре пам’ятаю Валентину Васильєву, найперше чергу як професіонала. Дуже добре, що до нас доєдналися й колеги з інших країн. Це свідчить про те, що наука в Україні попри війну продовжує продуктивно розвиватися. Під час конференції я доповідатиму на тему “Соціальна функція корпоративного права. Соціальна корпоративна відповідальність”. Суть полягає в тому, що для України це дуже актуальне питання, адже пов’язане з впливом великих компаній на ринок”, – каже Роман Майданик.

Розв’язати проблеми права 

Під час конференції будуть розглядатися актуальні проблеми корпоративного права та
управління, а також питання євроінтеграційних процесів, що нині відбуваються в Україні в
умовах воєнного стану.

 

 

Цьогоріч конференція зібрала понад 50 учасників, серед яких провідні науковці України, викладачі, судді, юристи-практики, аспіранти.  Конференція має статус міжнародної та цього разу у заході взяти участь представники з Польщі, Чехії та Узбекистану. Вони поділяться досвідом розв’язання проблем корпоративного права в європейських країнах, а також візьмуть участь в обговоренні питань щодо
приведення корпоративного законодавства України у відповідність до законодавства ЄС.

     

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.