Ветеран з Івано-Франківська Степан Савчук встановив світовий рекорд з пауерліфтингу (фото)

Новини, Суспільство

У суботу, 5 жовтня, в Луцьку відбулися змагання з пауерліфтингу.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Під час змагань іванофранківець Степан Савчук, на позивний “Савочок”, встановив рекорд світу у федерації ВПА в номінації DEADLIFT серед ветеранів.

Степан Савчук каже, мав за мету — привернути увагу до акцій на підтримку військовополонених, які проводять у тилових містах.

“Якщо б я просто виступив на змаганнях, то цього було б не достатньо.

А коли я встановив світовий рекорд, то можу вийти на поміст, з’явитися на екранах медіа та в черговий раз нагадати, що потрібно всюди згадувати про полонених.

Тому, що саме завдяки цим Героям ми можемо бути на змаганнях, пити каву та продовжувати жити у тилу”, — ділиться ветеран.

Як розповів ветеран-волонтер, пауерліфтингом займається близько десяти років. Степан Савчук є майстром спорту міжнародного класу у федерації ВПА, а також є майстром спорту України федерації ФПУ.

“Крім цього, я ще суддя національної категорії та тренер, який вивів на поміст десятки спорстменів. Займався цим на професійному рівні.

Звичайно, що призупинив це під час служби у війську. І тому мені було складно згодом ввійти в колію спорту. Навіть думав, що більше не повернуся.

Але мотивацією повернення стали мої друзі — ветерани, для яких спорт — метод розслаблення, переключення.

Після звільнення з армії довго я не ходив у зал й не займався. Але сьогодні для мене це і підтримка ветеранів, і можливість залучити їх до спорту, і реабілітація”, — додає Степан Савчук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.