На Калущині ведмедиця напала на лісника – чоловік у реанімації (фото)

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині під час збору грибів поблизу села Кузьминець на місцевого лісника ведмедиця напала на місцевого лісника. Постраждалий з серйозними травмами перебуває у лікарні Калуша. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.if.ua.

8 жовтня в лісі поблизу села Кузьминець Івано-Франківської області сталася надзвичайна подія: на місцевого лісника, який збирав гриби, напала ведмедиця з ведмежатами. Чоловік отримав серйозні травми і наразі перебуває в реанімаційному відділенні Калуської центральної районної лікарні.

“Він вирушив після обіду по гриби. З гущавини на нього напала ведмедиця. Вона була з малими. Ведмедиця чотири рази атакувала його: погризла ноги, пошкодила артеріальні судини, але йому вдалося врятуватися”, – прокоментував Суспільному деталі інциденту Михайло Лущак, голова Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

За словами Ярослава Мороза, керівника Калуської ЦРЛ, постраждалому надано необхідну медичну допомогу, включаючи операцію на пошкодженій судині.

“Зараз загрози для його життя немає”, – запевнив Мороз.

Михайло Лущак також надав рекомендації щодо поведінки при зустрічі з ведмедями в лісі:

  • Не кричати голосно і не брати з собою собак, щоб не провокувати тварину.
  • Не втікати, оскільки ведмідь швидше бігає.
  • Уникати прямого зорового контакту з хижаком.
  • Повільно відступати назад, не повертаючись до ведмедя спиною.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.