Втратили орієнтування: на Прикарпатті рятувальники розшукали групу туристів, що заблукали в горах

Новини, Суспільство, Туризм

Гірські рятувальники розшукали групу туристів, які заблукали в горах.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.
Сьомого жовтня гірські рятувальники допомогли чотирьом туристам, які втратили орієнтування через погіршення погодних умов, під час проходження туристичного маршруту на гору Піп Іван Чорногірський. Заблукалі звернулися до рятувальників через мобільний додаток «Порятунок у горах».

Рятувальники встановили координати їх місця знаходження, розшукали заблукалих туристів з Дніпра і супроводили до полонини Смотрич, звідки вони направилися до тимчасового місця проживання.

“Радимо туристам перед мандрівкою завантажити мобільний застосунок “Порятунок у горах”, вивчати маршрут перед мандрівкою та обов’язково слідкувати за штормовими попередженнями”, — йдеться у дописі.


Прикарпатцям вкотре нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській місцевості. Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад:

  • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж три особи;
  • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу: візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігрівальні напої — чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття, медикаменти;
  • поцікавтеся умовами місцевості та прогнозом погоди;
  • обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

“Дбайте про свою безпеку та у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте у Службу порятунку за номером “101””, — наголосили надзвичайники.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.