Заморозки в Карпатах: на горі Піп Іван зафіксовано мінусову температуру

Новини, Суспільство, Туризм

В Карпатах та Івано-Франківській області спостерігаються осінні заморозки, що свідчить про стрімке похолодання в регіоні.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Особливо низькі температури зафіксовано на височинах Карпатських гір, де погодні умови стають дедалі суворішими.

За інформацією Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста, на горі Піп Іван у Карпатах 13 жовтня 2024 року зафіксовано значне зниження температури.

“Станом на 08:20 13.10.2024 на горі Піп Іван хмарно, вітер західний 13 м/с, температура повітря -2°С”, – повідомили на офіційній Facebook-сторінці рятувального поста.

Водночас, синоптики Івано-Франківського обласного гідрометцентру прогнозують різноманітні погодні умови для регіону на 13 жовтня.

“13 жовтня в Івано-Франківську та області синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Вночі та вранці — заморозки в повітрі, місцями — туман”, – зазначається у повідомленні на Facebook-сторінці гідрометцентру.

Температура повітря в Івано-Франківську вночі — 0-2⁰ морозу, вдень — 15-17⁰ тепла. По області вночі температура коливатиметься від 0⁰ до 5⁰ морозу, вдень — 12-17⁰. У високогір’ї Карпат вночі — 0-5⁰ морозу, вдень прогнозують 5-10⁰ тепла.

Вітрова ситуація характеризується південно-східним напрямком зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Щодо видимості на автошляхах, вона оцінюється як добра, за винятком ділянок з туманом, де вона може знижуватися до 100-500 метрів.

Варто зазначити, що днем раніше, 12 жовтня, на горі Піп Іван було зафіксовано ще нижчу температуру — -3°C.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.