Роспропаганда стверджує, що Марцінків відмовився від ідеї мовних інспекторів через гроші

Новини, Суспільство

Провідні російські медіа стверджують, що в Івано-Франківську відмовилися від мовних патрулів, бо не знайшли в міському бюджеті коштів на організацію їхньої роботи. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

“Мовні патрулі, які хотіла запустити влада Івано-Франківська на заході України для боротьби з російською промовою, не запрацювали, оскільки з бюджету міста на це не виділяють грошей”, – пише державне агентство ТАСС.

Першоджерелом новини стала публікація агентства “Українські новини”.

“Станом на 20.09.2024 мовні інспектори не запрацювали. З міського бюджету не виділяються кошти на оплату праці та функціонування патрулів та не передбачене фінансування на ці потреби”, – йдеться у відповіді заступника мера Івано-Франківська Віталія Федоріва на запит УН.

Також заступник міського голови наголосив, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради не розробляв та не затверджував положення про роботу мовних інспекторів.

Слід зауважити, що мер Івано-Франківська, коментуючи свою неоднозначну ініціативу наголошував, що мова йде про “мовних волонтерів”. Тобто осіб, які працюють без оплати, а отже і без використання коштів з міського бюджету.

Наразі триває прийняття заявок охочих. Втім, це не завадило російській пропаганді повідомити про буцімто побиття мовного інспектора у перший день роботи.

Головне зображення створене штучним інтелектом.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.