Опитування: Чверть українських біженців у Європі не планують повертатися в Україну

Новини, Суспільство

Результати опитування свідчать, що близько 35% українських біженців у країнах Європи хочуть повертатися додому в довгостроковій перспективі.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на опитування мюнхенського інституту ifo.

“Близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну, як тільки там знову стане безпечно”.

4% планують повернутися найближчим часом, незалежно від ситуації з безпекою. Майже 11% вже повернулися в Україну, а ще 25% не визначилися.

Чим довше Росія веде війну в Україні, тим більше біженців можуть уявити собі майбутнє за межами України, зазначили автори дослідження.

“Незабаром після втечі лише 10 відсотків українців заявили, що хочуть оселитися за межами України в довгостроковій перспективі”, – повідомляє Інститут ifo.

Одразу після втечі майже 60% біженців хотіли повернутися в Україну, як тільки зможуть знову відчути себе в безпеці. “З часом ця частка стала падати, в середньому на 4,7 відсоткового пункту за 100 днів”, – йдеться в дослідженні.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.