На Івано-Франківщині ліквідують обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей

Новини, Суспільство
Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей ІФОР, який був створений 2019 року, припинить роботу шляхом ліквідації.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ  з посиланням на очільницю Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлану Онищук.

До 2021 року соціальну допомогу в закладі отримали 60 дітей з-поміж сиріт, позбавлених батьківського піклування або й сім’ї, та чотири сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах.
Як зазначають, з серпня 2023 до цього часу центр був без роботи. З березня його працівники перебувають на простої. Відтак їм запропонували працевлаштуватись в соціальний заклад, який релокувався до області. Майно закладу передадуть громаді, на території якої він розташований, зі збереженням цільового призначення.
До слова, КНП «Івано-Франківський обласний спеціалізований будинок дитини ІФОР» припинить роботу шляхом приєднання до КНП «Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги ІФОР».
Така реорганізація дозволить залучити кошти програми медичних гарантій за відповідними пакетами, розгорнути додаткові 20 дорослих та 10 дитячих ліжок для паліативних хворих.
За словами посадовиці, на сьогодні у закладі перебувають 11 дітей, з яких 5 – потребують паліативної підтримки. Інших вихованців закладу, які не потребують спеціалізованої медичної допомоги, влаштують в сімейні форми виховання й в Долинський дитячий будинок «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.