ISW: операція у Курській області стимулює Росію обмінювати військовополонених

Війна, Новини, Політика

Американський Інститут вивчення війни (ISW) оцінив, що українська операція в Курській області, ймовірно, все більше стимулює Росію брати участь в обміні військовополоненими.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ  з посиланням на ISW.

Деталі: 18 жовтня Україна та Росія провели обмін військовополоненими (один на одного) – четвертий обмін з початку української операції у Курській області в серпні 2024 року.

19 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повернула 95 військовополонених.

Серед повернениних, зокрема українські військовослужбовці, які на початку 2022 року захищали  “Азовсталь” у Маріуполі, українські нацгвардійці, військовослужбовці Держприкордонслужби України та інші українські військові.

18 жовтня Міноборони Росії заявило, що російська влада також повернула 95 російських військовополонених і що Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) виступили посередником в обміні.

В Українському координаційному штабі з лікування військовополонених зазначають, що багато українських військовополонених, які повернулися, мали важкі захворювання та тяжкі поранення, а також втратили вагу через тортури та недоїдання в російському полоні.

Раніше ISW зазначав, що частота обміну військовополоненими між Україною та Росією значно зросла з початку української операції в Курській області 6 серпня, причому обидві сторони обміняли загалом 267 військовополонених кожна під час трьох окремих обмінів.

Для порівняння, Росія та Україна провели лише три обміни військовополоненими з 1 січня по 6 серпня 2024 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.