Прикордонники вручили орден “За мужність” дружині полеглого франківця Остапа Бринського (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Нагороду військовому посмертно присвоїв президент України. 

Про це повідомили у західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Заступник голови Держприкордонслужби України генерал-майор Сергій Сердюк вручив дружині полеглого прикордонника Остапа Бринського орден «За мужність» ІІІ ступеня.

MyCollages 30 scaled

Солдат Остап Бринський проходив службу в Чопському прикордонному загоні. У 2023 році він у складі бойового підрозділу вирушив на схід. У серпні 2023 року підрозділ Остапа Бринського у складі Сил оборони України відбивав численні ворожі штурми в районі Курдюмівки на Донеччині.

19 серпня ворог намагався наступати під щільним прикриттям авіації та артилерії. Того дня противник здійснив понад пів сотні обстрілів позицій захисників України. Солдат Остап Бринський дістав смертельні поранення у бойовому зіткненні з рашистами, ведучи вогонь та прикриваючи побратимів. Він загинув у 36-річному віці.

Прикордонника поховали в Івано-Франківську. У нього залишилися дружина та донька.

Голова Державної прикордонної служби України Остап Бринський посмертно присвоїв франківцю військове звання «молодший сержант».

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.