ISW: Путін на саміті BRICS хоче створити механізми для посилення війни

Війна, Новини, Політика

Тридцять шість світових лідерів, у тому числі з Китайської Народної Республіки (КНР), Індії, Південної Африки та Ірану, прибули до Казані, Республіка Татарстан, на 16-й щорічний саміт BRICS, під час якого Росія, ймовірно, намагатиметься створити механізми для посилення своїх військових зусиль в Україні.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Інституту вивчення війни (ISW)

 “Росія, ймовірно, використає саміт BRICS як можливість продемонструвати свої зусилля з посилення глобальних зв’язків із незахідними державами і, можливо, укласти угоди і торговельні механізми, за допомогою яких вона зможе підтримати свої воєнні зусилля в Україні, пом’якшуючи вплив західних санкцій”.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, міністр торгівлі і промисловості Талібану Нуруддін Азізі, віце-прем’єр-міністр Сербії Александар Вулін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та інші світові лідери також прибули до Казані 22 жовтня.

Очільник Росії Володимир Путін зустрівся з президентом КНР Сі Цзіньпіном на полях саміту BRICS, під час якої обидва лідери підкреслили важливість багатогранних відносин між Росією і КНР, в той час як Сі підкреслив, що BRICS є форматом глобального стратегічного співробітництва.

Путін також зустрівся з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою, з якими обговорив двосторонні відносини, створення багатополярного світового порядку та використання національних валют у взаємних торговельних розрахунках.

Моді знову наголосив на необхідності пошуку “якнайшвидшого” мирного вирішення війни в Україні та підтвердив роль Індії як потенційного посередника.

Міністр закордонних справ Індії Вікрам Місрі повідомив 22 жовтня, що Індія повернула 85 індійських громадян, які недобровільно приєдналися до російської армії, щоб воювати в Україні, і що Моді вестиме переговори з російською владою про повернення ще 20 індійських громадян під час саміту BRICS.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канали Голос ІФ, Гудзінський NEWSтік-ток Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.