На місці загибелі прикарпатського пілота Олександра Кукурби відкрили пам’ятник (фото)

Війна, Новини, Суспільство
Життя Олександра обірвалося поблизу с. Андронівки на Дніпропетровщині.
Про це пише “Галицький кореспондент”, з посиланням на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
На річницю загибелі відомого пілота-штурмовика, Героя України, майора Олександра Кукурби з Прикарпаття на місці трагедії відкрили пам’ятник.
«Тепер пам’ять про Олександра втілена у граніті – суворому, як війна, і міцному, як дух бойового льотчика…», – йдеться в дописі.
Свій останній зліт Олександр здійснив 26 липня 2022 року. З тих пір на місце загибелі прикарпатського пілота приходять люди з квітами на знак вдячності і пошани.
Олександр Кукурба військову службу проходив на посаді начальника розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації.
На рахунку 27-річного прикарпатця 100 бойових вильотів, 900 знищених російських окупантів, 55 танків та 140 одиниць броньованої техніки.
За бойові заслуги торік у квітні Олександрові присвоїли звання Героя України з врученням ордена «Золота зірка», удостоєний орденів Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.