Підприємства Івано-Франківської торгово-промислової палати можуть безплатно стати членами Лондонської ТПП (фото)

Новини, Суспільство

Підприємства-члени Івано-Франківської торгово-промислової палати можуть стати членами Лондонської ТПП безплатно, без сплати вступних і щорічних внесків.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Івано-Франківської ТПП.

19 серпня в конференц-залі Івано-Франківській ТПП відбулася робоча зустріч місцевого бізнесу з керівником Департаменту Торгово-промислової палати Лондона Джеймсом Уоткінсом та менеджером Українського Проекту Лондонської ТПП Ігорем Бартківим.
Гості вже тиждень перебувають в Україні, де провели багато зустрічей, в тому числі в українських міністерства, депутатських комітетах, бізнес-організаціях.

Джеймс Уоткінс розповів про проєкти Лондонської ТПП щодо підтримки України. Акцент робиться на підтримці малого та середнього бізнесу, який за словами гостя є основою будь-якої економіки.

Є в планах створення фінансового центру Лондон-Дубаї-Київ, метою якого і буде саме підтримка України. Також планується запуск вебінарів щодо підготовки пропозицій інвестування в бізнес в Україні. З українським урядом є домовленість про створення онлайн-платформи для зустрічей українського та британського бізнесу.

Також Джеймс Уоткінс повідомив, що підприємства-члени Івано-Франківської ТПП можуть безкоштовно стати членами Палати Лондона. Як ми довідалися пізніше «в кулуарах», щорічний внесок членів Лондонської ТПП складає від 500 (для малого бізнесу) і до десятків тисяч фунтів для середніх і великих підприємств. Членство в лондонській ТПП дає багато можливостей – це і доступ до баз даних Палати, і можливість прямих контактів з її членами.

Ігор Бартків зауважив, що багато є запитів щодо інвестування в Україну:

«Для того, щоб отримати доступ лондонського фінансового ринку, ми повинні бути зрозумілими і відповідати певним критеріям. Нажаль, попри бажання допомогти, Україна вважається високоризиковою для інвестування. І в першу чергу навіть не через війну, а через проблеми з верховенством права, складністю та недотриманням законодавства та корупцією. Всі в Україні, з ким ми спілкуємося, боряться з корупцією, але проблема залишається».

Віце-президент Івано-Франківської ТПП Марія Савка подякувала гостям за всебічну підтримку України Великою Британією та розповіла про бізнес Івано-Франківщини та можливу співпрацю з британськими підприємствами.

Гості також розповіли про діяльність Лондонської палати, яка має 150-літню історію та близько семи тисяч членів, і про професійні гільдії Лондона, яких налічується більше 120-ти.

Багато питань івано-франківського бізнесу стосувалося співпраці в галузях креативної економіки, в якій саме Лондон є одним із світових лідерів, в ЗМІ, аграрному виробництві та переробці, туризмі та інших галузях.
Окремим питанням, яке озвучив член Правління Івано-Франківської ТПП Віктор Вінтоняк, – питання відсутності в Україні кваліфікованих і підготовлених для співпраці з європейськими країнами проектних менеджерів. Це також могло б стати елементом підтримки Лондонською ТПП України.

Гості запевнили, що це лише перша зустріч в такому форматі в Івано-Франківській ТПП. Наступна може відбутися вже восени цього року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 002

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.