Україна та Росія ведуть бої за “вишки Бойка” у Чорному морі – британська розвідка (карта)

Війна, Новини, Політика

Між українськими і російськими морськими та повітряними силами йдуть бої за стратегічно важливі газові та нафтові платформи у Чорному морі між Кримом та Одесою – так звані “вишки Бойка”, повідомляє британська розвідка.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Міноборони Британії від 27 серпня.

У відомстві зазначають, що ці платформи не тільки “контролюють цінні вуглеводневі ресурси” але, як і острів Зміїний на заході, також “можуть використовуватися як бази передового розгортання, вертолітні майданчики і для розміщення ракетних систем дальнього радіуса дії”.

Розвідка нагадала, що минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий малий катер, який перебував в районі так званих “вишок Бойка” на північному заході моря.

“Після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна завдала ударів по кількох платформах, контрольованих Росією. І РФ, і Україна також періодично захоплювали їх своїми військами”, – йдеться у зведенні.

  • Так звані “вишки Бойка” Росія захопила під час анексії Криму у 2014 році.
  • Раніше повідомлялося, що Сили безпеки й оборони України завдали удару по російському літаку над Чорним морем, коли той намагався знищити український катер в районі так званих “вишок Бойка”, – літак окупантів зазнав пошкоджень.

Як Росія використовує вишки Бойка 02

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.