Похвалилася підтримкою: Фаріон “здала” ФСБ проукраїнського студента в Криму (відео+скріншот)

Відео-новини, Новини, Політика

Екс-нардепка Ірина Фаріон, яка нещодавно заявила, що не може назвати українцями тих захисників, які говорять російською, знову потрапила в скандал − на цей раз одіозна філологиня своїм постом у соцмережі “здала” російським силовикам проукраїнського студента у Криму.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пост Фаріон у Telegram, російські Telegram-канали.

Після скандальної заяви про військових і протестів студентів проти Фаріон, мовознавиця стала масово публікувати скриншоти з постів на свою підтримку.

Зокрема, 8 листопада вона опублікувала скриншот листа проукраїнського студента 1 курсу з Криму Максима Глебова.

У листі було вказано ім’я та прізвище відправника, а також йшлося про те, що родом він із Керчі, а навчається на філологічному факультеті в Сімферополі.

 

У коментарях до поста Фаріон відразу попросили приховати дані хлопця (зокрема, його прізвище), щоб не наражати його на небезпеку. Але мовознавиця відмовилася це зробити і пригрозила заблокувати користувача за таку пораду.

“Не давайте порад, коли вас не просять. У мене прикрите прізвище? Ви своє чого сховали? Заблокувати?”, − написала Фаріон.

 

Після цього російські Telegram-канали повідомили, що до Глебова у Криму навідалася російська ФСБ і забрала до центру по боротьбі з екстремізмом.

Про те, що хлопця розшукали, повідомили донощики з “Кримського СМЕРШу”. Згідно з повідомленням у Telegram-каналі, опублікованих Фаріон даних “виявилося достатньо”, щоб схопити хлопця.

 

СКРИНШОТ З TELEGRAM-КАНАЛУ КРИМСЬКИЙ СМЕРШ

У мережі також опублікували відео з “розкаянням” студента, як це часто роблять окупанти.

Хлопця посадили на фоні російського триколора і змусили записати відеозізнання, на якому він говорить, що з ним “провели інтелігенту бесіду” і що він “повністю відмовляється від своїх поглядів, бо розуміє, що був неправий”.

На відео хлопець виглядає пригніченим.

Подальша доля студента невідома.

Фаріон наразі ніяк не прокоментувала ні відео з хлопцем, ні свої дії, які призвели до затримання студента у Криму.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.