Шахрайка ошукала прикарпатця на дев’ять тисяч гривень

Кримінал, Новини

Шахрайка ошукала мешканця Калущини.

Про це інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поліцію Калущини.

До Калуського районного відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця, який повідомив про те, що став жертвою аферистів. Як повідомив чоловік, він на одній із інтернет платформі, виставив оголошення про продаж дитячого взуття.

Згодом з потерпілим зв’язалась псевдопокупець та надіслала посилання для оформлення покупки, за яким заявник перейшов, ввівши дані своєї картки, CVC – код, баланс картки та пін-код. Відтак з карти аферистка зняла близько 9 тисяч гривень.

“Правоохоронці вкотре закликають мешканців району бути обачними та не втрачати пильність, надаючи ряд порад як вберегти свої заощадження від аферистів”, – наголосила поліція.


Ознаки шахрайських пропозицій роботи:
  • досвід не потрібен;
  • будь-хто може подати заявку;
  • вільний графік;
  • простота виконання завдань/замовлень;
  • потрібно вкладати власні кошти.
Якщо ви натрапили на подібну вакансію від імені відомого бренду, перевірте інформацію про вакансію на офіційному сайті потенційного роботодавця, адже шахраї можуть створювати сайти, які візуально схожі на сайти відомих брендів.
Як уникнути такої схеми шахрайства?
  • не вкладайте власні гроші за роботу в інтернеті. У більшості випадків це пропозиції від шахраїв;
  • будьте уважними до легких заробітків;
  • не сплачуйте жодних послуг, щоб оформитися на роботу в ту чи іншу організацію.
Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції або повідомте про Ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.