Майже 80% українців за вступ до ЄС і НАТО

Новини, Політика

78% опитаних громадян України готові проголосувати за вступ до Євросоюзу і 77% – до НАТО, якщо буде проводитись відповідний референдум.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на результати загальнонаціонального опитування “Динаміка ставлення українців до міжнародних союзів”, що провела соціологічна група “Рейтинг” 22-23 листопада.

Згідно з ними, проти вступу до ЄС і НАТО виступають тільки 5% респондентів. Водночас в липні членство України в Євросоюзі та Північноатлантичному Альянсі підтримували більше опитаних – 85% та 83% відповідно.

Ідею вступу України до НАТО в межах лише тих територій, які підконтрольні державі, вважають неприйнятною більше половини респондентів – 53%. 40% опитаних цілком або скоріше підтримують таку ідею.

Дослідження свідчить, що частіше на такий крок готові піти мешканці західних регіонів та столиці і люди середнього віку. Згідно з ним, жителі сходу, центру та півдня, а також найстарші підтримують цю ідею найменше.

Серед прихильників вступу України до НАТО ідею вступу України до Альянсу в межах лише тих територій, які підконтрольні державі, підтримують лише 44%, тоді як 51% – проти.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.