На Калущині випустили в річку каналізаційні стоки

Новини, Суспільство

Забруднення річки Луква загрожує навколишньому природньому середовищу та створює небезпеку життю і здоров’ю людей.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу завершила планову перевірку на Калущині.

Під час обстеження прибережної смуги річки Луква на території села Боднарів виявили випуск каналізаційних стічних вод від очисних споруд, інформують в інспекції.
Відібрали проби стічних вод. За результатами лабораторних досліджень встановили, що у річку потрапляють стічні води із значним вмістом забруднюючих речовин: амоній – 55,17 мг/дм3, ХСК – 226 мг/дм3 , нітрити – 0,13 мг/дм3 , фосфати – 15,62 мг/дм3, завислі речовини – 33 мг/дм3, сухий залишок – 581 мг/дм3. Це свідчать про порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме ч.1 ст. 70 Водного кодексу України.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції для фіксації порушення і проведення оперативно-розшукових дій. Повідомлення про злочин в порядку ст. 214 КПК України скерували до ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.