“На щиті” повертаються двоє воїнів з Прикарпаття: Андрій Винничук та Іван Ленюк (фото)

Війна, Новини, Суспільство

В російсько-українській війні Прикарпаття втратило ще двох захисників: Андрія Винничука та Івана Ленюка.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Під час зайняття нової позиції, в результаті стрілецького бою з переважаючими силами противника в районі н. п. Часів Яр Донецької області, віддав життя за Україну житель с. Спас Нижньовербізької громади ВИННИЧУК Андрій Тарасович. Про це повідомила Нижньовербізька сільська рада.

Андрій ВИННИЧУК проходив службу на посаді головного сержанта в частині А0098 та з 19 червня 2024 року вважався безвісти зниклим.

“Висловлюємо співчуття рідним, близьким та побратимам Героя Андрія ВИННИЧУКА! Зустріч загиблого Воїна буде відбуватися 25 червня, у другій половині дня. Деталі повідомимо згодом. Як заведено, просимо вийти на зустріч Героя в його останній дорозі додому, через Нижній Вербіж і до Спасу”,- закликають в сільраді.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Новина про зазибель воїна знову надійшла у Ямницьку територіальну громаду. У боротьбі проти ворога на фронті загинув житель села Тязів ІВАН ЛЕНЮК.

Народився Іван Васильович Ленюк 12 травня 1969 р. у Тязеві. Навчався у Тязівській школі.  З часу повномасштабного вторгнення у березні 2022 р. пішов за призовом по мобілізації. Старший солдат Іван Ленюк служив на передовій водієм гранатометного розрахунку протитанкового взводу у єгерському батальйоні однієї з військових частин.

23 червня 2024 р. серце воїна зупинилося від отриманих несумісних з життям поранень внаслідок мінно-вибухової травми під час виконання бойового завдання на покровському напрямку Донецької області.

Про час привезення тіла полеглого воїна, церемонію прощання та чин похорону буде повідомлено додатково.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.