На Прикарпатті внаслідок негоди 16 населених пунктів залишились без світла

погода, Суспільство

Через погіршення погодних умов, станом на 9:30 на Прикарпатті зафіксували аварійні вимкнення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу “Прикарпаттяобленерго”.

Наразі знеструмлені 5 населених пунктів повністю й 11 – частково. Проблеми з електропостачанням стосуються Долинської, Рогатинської, Рожнятівської та Яремчанської громад.

Як зазначають, причиною аварійних знеструмлень під час погіршання погоди є падіння гілок і цілих дерев на лінії електропередачі та опори.

“Окрім того, що така ситуація спричинює вимкнення, пошкоджений або обірваний провід може становити смертельну небезпеку. Тож якщо ви побачили такий, терміново відійдіть від нього на відстань від 8 метрів та повідомте кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго»: 0 800 50 40 20”, — йдеться у дописі.


Якщо у вас немає світла, дізнатися чи планове це вимкнення, чи аварійне, а також подати заявку про знеструмлення можна:

1. На стартовій сторінці сайту під кнопкою «Вимкнення»: https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table. (https://www.oe.if.ua/uk/shutdowns_table) Необхідно ввести свою адресу або номер особового рахунку.
2. У меню Viber-боту обленерго за номером особового рахунку: https://chats.viber.com/oeifuabot. Кнопки «Відсутнє світло» – «Перевірка активних вимкнень за адресою».

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.