У Франківському університеті нафти і газу магістри можуть безоплатно отримати британський диплом (фото)

Новини, Суспільство

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) стоїть на порозі масштабних змін. Виш планує ребрендинг та розширення освітніх програм. Зокрема, в Івано-Франківському університеті нафти і газу магістри зможуть безоплатно отримати британський диплом.

Про трансформацію ІФНТУНГ та нові можливості для студентів розповіли керівники вузу, Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Випускники 2022 | Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Новий вектор розвитку: від нафти і газу до енергетики

ІФНТУНГ, заснований на базі Львівської політехніки, має багату столітню історію. Однак сьогодні університет стоїть на порозі значних змін. Проректор з наукової роботи Олександр Кондрат розповідає про нові пріоритети вишу:

“Наразі ми все більше схиляємося не тільки до нафтогазового профілю, а до більш широкого поняття – енергетичного університету. На це нас спрямувала консалтингова компанія McKinsey. За її допомогою розробили нову стратегію, де було проаналізовано аналогічні університети світу, котрі змінили напрямки і трансформувались у енергетичні виші. Таку ж трансформацію переживає зараз ІФНТУНГ”.

Ребрендинг та нова назва

До кінця року ІФНТУНГ планує провести ребрендинг. Робоча назва нового бренду – “Енергетичний університет України”. Олександр Кондрат пояснює:

“Питання, пов’язані із генерацією електроенергії, її накопичення та використання, будуть розглядатись в університеті. Освітні та наукові процеси у вузі також пов’язуватимуться з енергетикою. Оскільки досить актуальним на сьогоднішній день є пошук альтернативних джерел, децентралізації та генерації електроенергії в кожному регіоні окремо, а не від одного великого джерела”.

Програма подвійних дипломів: шлях до європейської освіти

Співпраця з London South Bank University

ІФНТУНГ став одним із шести українських вишів, які впровадили програму подвійних дипломів. Партнером виступив британський London South Bank University. Мар’ян Слабінога, координатор програми “Інформаційні технології для сталого розвитку енергетики”, розповідає:

“Заключили договір про співпрацю в кінці 2022 року і почали пропрацьовувати, які проекти ми можемо робити. Невдовзі консалтингова агенція оголосила конкурс на програми подвійних дипломів – у доволі стислі терміни, буквально за місяць, розробили навчальний план освітньої програми і підготували заявку, яка потрапила в число шести, що були вибрані поміж десятків інших”.

Особливості навчання та перспективи

Програма подвійних дипломів дозволяє студентам отримати український та британський дипломи після 1,5 років навчання англійською мовою. Мар’ян Слабінога додає:

“Наразі університет проходить механізм міжнародної акредитації Німецьким акредитаційним агентством ZeVA, яке визнається всіма агентствами з якості освіти в європейських країнах. В результаті – ми отримаємо визнання не тільки через британський диплом, а диплом нашого університету з цією програмою визнаватиметься всюди в Європі”.

Майбутнє ІФНТУНГ: нові горизонти

Університет планує розширювати програми подвійних дипломів на інші спеціальності, зокрема інженерну механіку, машинобудування, сучасні водневі технології та відновлювані джерела енергії. Олександр Кондрат підсумовує:

“Будемо ініціювати розширення таких програм, адже отримання диплому європейського зразка, визнання цього диплому світовою спільнотою, отримання якісної освіти – це ті пріоритети, які ставить перед собою університет”.

Трансформація ІФНТУНГ відкриває нові можливості для студентів та викладачів, а також сприяє розвитку енергетичної галузі України в цілому.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.