У бою за Вовчанськ загинув Іван Дроняк з Косівщини (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Косівська громада Івано-Франківської області сумує за своїм земляком, військовослужбовцем. Іван Дроняк віддав життя, захищаючи Україну в боях за місто Вовчанськ на Харківщині.

Прикарпаття знову зазнало болісної втрати. У запеклому бою за місто Вовчанськ на Харківщині загинув відважний захисник України, уродженець села Вербовець Косівської громади, Іван Дроняк. Трагічну звістку повідомив голова громади Юрій Плосконос на своїй сторінці у Facebook.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Іван Дроняк, народжений 1 липня 1990 року, став символом мужності та відданості своїй країні. За інформацією, отриманою Суспільним з власних джерел, молодий чоловік приєднався до лав Збройних сил України з перших днів повномасштабного вторгнення, демонструючи свою готовність захищати Батьківщину.

Бойовий шлях Івана Дроняка був насиченим і героїчним. Разом зі своїми побратимами з 42 окремого мотопіхотного батальйону “Рух Опору”, який входить до складу 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, він брав участь у важких боях на Херсонщині та в Бахмуті. Незважаючи на отриману контузію, після реабілітації Іван без вагань повернувся на фронт, щоб продовжити захищати рідну землю.

Трагічна загибель воїна сталася 18 липня 2024 року внаслідок атаки російського безпілотного літального апарату (БпЛА). Ця втрата стала болючим ударом не лише для близьких Івана, але й для всієї Косівської громади та України в цілому.

Іван Дроняк залишив після себе глибокий слід у серцях рідних та побратимів. У нього залишилися батьки, дві сестри і брат, які тепер мають нести тягар втрати, але водночас і гордість за свого героя.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.