На Прикарпатті міністерка оборони Чехії вшанувала пам’ять чеських вояків австро-угорської армії (скріншот)

Війна, Новини, Суспільство

У п’ятницю, 26 липня, з візитом на Прикарапатті побувала міністерка оборони Чехії Яна Чернохова. Також область відвідали й генерали чеської армії та посол України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Вони побували на військовому цвинтарі у селі Старий Мартинів, де поховані чеські вояки австро-угорської армії 75 піхотного полку з міста Їндріхув Градець, які загинули у боях в 1915 році. Про це повідомили у Бурштинській міськраді.

“26 червня село Старий Мартинів відвідала високоповажна делегація  з Чехії. Міністр Оборони Чехії пані Яна Чернохова, Посол Чехії в Україні Радек Пех, Консул Давід Нови, генерали чеської армії приїхали в такий нелегкий для України час, щоб віддати шану  своїм загиблим в роки першої світової війни землякам”, – зазначається у дописі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.