Прикарпаття увійшло в першу трійку областей, в яких запровадять мобільні приймальні від Офісу омбудсмена

Новини, Суспільство

Офіс уповноваженого Верховної ради України з прав людини планує створити мобільні приймальні, працівники яких їздитимуть Україною та спілкуватимуться з людьми. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Івано-Франківщина буде однією з перших, в якій запрацює цей проєкт.

Про це під час відкриття Центру прав людини в Івано-Франківську розповів уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

З його слів, наразі придбали три автомобілі. Їх зараз обладнують.

“Будуть виїзні офіси. Там буде інтернет через Starlink, їх обладнають генераторами. Також облаштують робочі місця. Ці мобільні приймальні доїдуть не просто до кожної громади, а я хочу, щоб мої співробітники доходили до кожного старостинського округу.

Дійти по максимуму до людей, розповсюдити інформацію, що в Україні є дієва інституція, яка займається захистом прав людини. Треба, щоб люди елементарно знали, як до нас звернутися”, — розповідає Дмитро Лубінець.

Уповноважений Верховної ради України з прав людини пояснив, чому у трійку пілотних регіонів увійшло Прикарпаття.

“Івано-Франківська область — це регіон, де є окрема категорія людей, які проживають у гірській місцевості. Щоб їм навіть не доїжджати до Івано-Франківська, ми приїдемо до них.

В мене буде визначено перші три області, в яких починатиметься цей проєкт. Івано-Франківщина буде одним з таких регіонів”, — каже Дмитро Лубінець.

За його словами, проєкт планують реалізувати до кінця 2024 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.