Підтверджено загибель Миколи Легеньких з Надвірнянщини, який зник безвісти півтора року тому

Війна, Новини, Суспільство

Трагічна звістка сколихнула Надвірнянську громаду: після довгих місяців невідомості підтверджено загибель місцевого захисника України Миколи Легеньких, який зник безвісти у грудні 2022 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії ІФ.

Микола Легеньких, житель села Лісна Тарновиця Надвірнянської громади, народився 20 грудня 1972 року. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, він, не вагаючись, вирішив стати на захист Батьківщини.

“Треба”, – так просто пояснював Микола своє рішення піти на фронт, намагаючись не обтяжувати рідних деталями військових буднів.

За інформацією, наданою головою Надвірнянської громади Зіновієм Андрійовичем, трагічна подія сталася 3 грудня 2022 року. Микола Легеньких загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

Після того дня Микола вважався зниклим безвісти. Його родина, як і багато інших українських сімей, пройшла через нестерпний період очікування та надії.

“Це напевно найстрашніший період, бо ж незнання мучить неймовірно”, – зазначають у повідомленні Надвірнянської міської ради.

Лише через півтора року після зникнення надійшло офіційне підтвердження загибелі Миколи Легеньких. Ця звістка стала болючим ударом для родини та всієї громади.

Надвірнянська громада глибоко сумує за своїм героєм.

“Схиляємо голови в пошані до подвигу нашого Героя. Вічна пам’ять Герою України”, – висловлює скорботу Зіновій Андрійович.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.