У Стамбулі спустили на воду корвет для України “Гетьман Іван Виговський” (фото)

Війна, Новини, Політика

У Туреччині спустили на воду другий корвет класу “Ada” “Гетьман Іван Виговський”, який побудували для України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міністра оборони України Рустема Умєрова, новинний ресурс Clash Report, “Мілітарний

 Умєров повідомив, що разом із першою леді Оленою Зеленською взяв участь у спуску на воду українського корвета “Гетьман Іван Виговський”.

 
Фото з Facebook Рустема Умєрова

Церемонія спуску на воду відбулася на корабельні RMK Marine у Стамбулі. На ній були також командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар та голова Меджлісу Мустафа Джемілєв.

 
Фото з Facebook Рустема Умєрова

Корвети “Гетьман Іван Виговський” та “Гетьман Іван Мазепа”, через російську агресію будувалися у Туреччині.

Перший корвет 29 травня вийшов на ходові випробування.

За даними видання “Militarnyi”, українські корвети класу “Ada” озброєні 76-міліметровою корабельною артилерійською установкою, 12,7-міліметровими дистанційно керованими установками STAMP, радарами системи управління вогнем, системами супутникового, системами радіоелектронної боротьби та системами постановки дипольних перешкод Mk 36 SRBOC.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.