Вимушений крок: у Городенці підвищать тарифи на водопостачання

Новини, Суспільство

У міській раді зауважують, що діючий тариф є збитковим для комунального підприємства “Городенкаводоканал”.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

У Городенці планують підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення. Востаннє їх змінювали у 2021 році.

“Подальша робота КП «Городенкаводоканал” за діючими тарифами є збитковою та може призвести до припинення діяльності підприємства. Єдиним та необхідним виходом з цієї ситуації є невідкладне встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення”, – йдеться у повідомленні.

У міській раді також назвали причини здорожчання ціни на воду:

  • витрати на електроенергію зросли на 234,2%;
  • витрати на паливно-мастильні матеріали зросли на 258,54% (збільшились у 2,5 рази);
  • витрати на оплату праці збільшились на 54,5 %, в т.ч.  мінімальна заробітна плата виросла з 6500 грн до 8000 грн (ріст 23%);
  • щорічно зростав індекс цін на промислову продукцію, що призвело до підняття цін на матеріали та запчастини, які закуповує підприємство;
  • ставки рентної плати, що сплачується за воду, яка добувається з підземного джерела для водопостачання, зросли на 35 % .

Втім, яким буде новий тариф поки не зазначають. Наразі у Городенці тариф на централізоване водопостачання для населення – 25,09 грн. за 1 м3 , централізоване водопостачання для інших споживачів – 35,09 грн. та централізоване водовідведення – 32,69 грн.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.