На Івано-Франківщині зафіксований випадок нового штаму коронавірусу (відео+фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині зросла кількість хворих на коронавірус. Окрім того, зафіксований випадок нового штаму коронавірусу «FLiRT». Це – субваріант ОМІКРОНУ. Пенсіонерка, у якої його виявили – померла у лікарні.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук розповідає, жінці було 80 років, це жителька однієї з територіальних громад неподалік Івано-Франківська. Хвора мала супутні захворювання і не мала відповідних щеплень.

Новий субваріант коронавірусу – ФЛІРТ, зазначає Руслан Савчук, відрізняється від класичного омікрону тим, що швидше вражає організм. Зокрема, якщо імунітет ослаблений.

Загалом, упродовж впродовж липня в Івано-Франківській області кількість позитивних результатів на коронавірус зросла майже на 12%, у порівнянні з червнем.

До слова, Івано-Франківська обласна вірусологічна лабораторія від початку 2024 року провела понад 19 тисяч досліджень на COVID-19.  11,5% з них – позитивні. У липні обстежено 1829 осіб з підозрою на «ковід» – у майже 8% осіб захворювання підтверджено.

 

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.