Лукашенко заявив про збиття “близько десятка цілей” над територією Білорусі

Новини, Політика, Суспільство

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що над країною збили “кілька цілей”, які залетіли з боку України.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Лукашенка.

“Учора (9 серпня – ред.) о 18 годині 10 хвилин сили ВПС і військ ППО Білорусі були переведені в підвищену бойову готовність.

Готовність №1 у нас називається.

Збройні Сили України порушили всякі правила поведінки і порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поруч від нас у районі Костюковичського району. Тому сили ППО були приведені в повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка”.

Лукашенко повідомив, що в п’ятницю о 19:04 на висоті півтора кілометра силами протиповітряної оборони “було знищено кілька цілей” над територією Білорусі.

 “Вночі і з ранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України.

Над територією Білорусі ми знищили цілі. Решта були передані (у нас єдине ППО з Росією) Російській Федерації” 16 липня російський “Шахед” зайшов у Білорусь і пролетів понад 350 кілометрів, для перехоплення підіймали вертоліт і винищувач.

Міноборони окупантів заявило, нібито за ніч їхня ППО знищила 32 БПЛА літакового типу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.