До п’яти років ув’язнення: в Івано-Франківську винесли вирок солдату, який двічі втікав з військової служби

Війна, Новини, Суспільство

Сьомого серпня Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Тлумача, який двічі втікав з місця військової служби.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі, уродженець міста Тлумач із першого вересня 2022 року проходить військову службу за призовом під час мобілізації.

У серпні 2023 року чоловік самовільно залишив військову частину та близько тижня без поважних причин проводив службовий час на власний розсуд за місцем постійного проживання. Після цього він повернувся до військової частини в районі виконання бойових завдань та продовжив проходити військову службу в Збройних Силах України

Вдруге чоловік покинув військову частину у січні 2024 року та перебував поза її межами до червня. Солдат з`явився до Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та повідомив про своє бажання та готовність надалі проходити військову службу, однак проти нього порушили кримінальну справу.

За словами прикарпатця, він ввесь цей час він перебував за місцем свого проживання, де займався “неофіційними підробітками, торгував на ринку, на лікуванні не перебував і на військовий облік не ставав”. У вчиненому щиро каявся та виявив бажання служити й надалі.

Суд визнав винним чоловіка у втечі з місця служби та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Вирок ще можна оскаржити.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.