Вантажний автопарк, дружина-мільйонерка і син на Балі: які статки декларує мер Коломиї Станіславський (відео+фото+декларації)

Новини, Суспільство

Рік тому розгорівся гучний скандал довкола виїзду за кордон Олега Станіславського – сина міського голови Коломиї Богдана Станіславського. У розпал повномасштабної війни син мера прикарпатського міста розважався на Балі й підкорював джунглі разом зі своєю жінкою. Зрештою посадовець підтвердив, що Олег виїхав з України – начебто, без батьківської згоди та дозволу. А журналісти СтопКору вирішили проаналізувати декларацію й спосіб життя самого мера.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “СтопКор”

Журналіст та блогер Констянтин Андріюк у березні 2023 року викликав хвилю обурення у суспільстві, опублікувавши на сторінці у Facebook інформацію про відпочинок Олега Станіславського — сина міського голови Коломиї Богдана Станіславського. За словами журналіста, у розпал війни, коли країна потребує максимальної мобілізації сил, Олег Станіславський насолоджується життям на острові Балі. Він розважається поїздками на яхтах та квадроциклах, і все це відбувається у компанії його дружини.

Констянтин Андріюк саркастично підписав своє повідомлення: “Син мера Коломиї. “Боєць” ТрО “БАЛІ”. Пишуть, третій місяць із санітаркою героїчно тримає там оборону. Його довго не пропускали через кордон, мовляв, там дуже небезпечно. Але він усіма правдами-неправдами таки їх переконав. Заради нашого із вами спокою та миру!

Пізніше мер Коломиї Богдан Станіславський підтвердив, що його син дійсно виїхав за кордон, додавши, що зробив це Олег без батьківської згоди. У своєму дописі на Facebook він написав: “Щодо сина Олега. Поїхав без мого дозволу і моєї згоди. Він самостійна доросла людина і зробив свій вибір. Не так я його вчив і мене це по-батьківськи болить”. Також Станіславський зазначив, що прийняв рішення сина, але відповідальність за свої дії той має нести самостійно.

Ця історія швидко набула розголосу в соціальних мережах, де користувачі ставлять під сумнів законність виїзду Олега Станіславського за кордон під час війни.

Журналісти “СтопКору” вирішили провести аналіз декларації мера Богдана Станіславського та його способу життя. Виявилося, що міський голова має значні статки.

До листопада 2020 року мер Коломиї Богдан Станіславський був директором ТзОВ “Станіславський”. Підтвердження цьому можна знайти на офіційному сайті Коломийської міської ради у біографії міського голови.

Відомо, що Богдан Станіславський виховує трьох дітей.  З 4 листопада 2020 року управління компанією перейняв, очевидно, найстарший 28-річний син – Олег Богданович Станіславський. Серед засновників частки також мають Любов Василівна Станіславська (перша леді Коломиї) та їхній другий повнолітній син Юрій. Проте у декларації батька сини не згадуються взагалі. Там фігурує лише донька Злата та дружина.

У декларації за 2024 рік зазначено, що мер володіє двома земельними ділянками, загальна площа яких перевищує 10 тисяч квадратних метрів. Ці ділянки він придбав ще до початку війни, але в декларації не вказав їхню вартість, хоча земля на Прикарпатті є досить дорогою, а з початком війни ціни на неї ще більше зросли.

 Вантажний автопарк, дружина-мільйонерка і син на Балі: які статки декларує мер Коломиї Станіславський

Крім того, Богдан Станіславський задекларував квартиру площею 104 квадратні метри та будинок у Коломиї площею 182 квадратні метри. До його активів входять і кілька вантажівок, переважно марки Mercedes-Benz, а також три автопричепи, які оформлені на нього та його дружину. Також пан Богдан володіє нежитловим приміщенням (компресорна), що наводить на думку про наявність у нього бізнесу (який він не має права суміщати з мерською посадою).

 Вантажний автопарк, дружина-мільйонерка і син на Балі: які статки декларує мер Коломиї Станіславський

Цікаво, що у декларації також зазначено, що родина Станіславських володіє акціями ПАТ “Коломийська друкарня ім. Шухевича” та корпоративними правами у трьох компаніях, що належать дружині мера. Крім того, сім’я володіє двома кооперативами, ТОВ “Станіславський” та громадською організацією.

Дохід Богдана Станіславського за 2024 рік склав понад 500 тисяч гривень, тоді як його дружина заробила близько 5,5 млн грн, майже в 10 разів перевищує офіційну зарплату самого мера, джерелом якої зазначено – підприємницька діяльність.

 Вантажний автопарк, дружина-мільйонерка і син на Балі: які статки декларує мер Коломиї Станіславський

На банківських рахунках сім’я має 30 тисяч доларів, а готівкою зберігає понад 100 тисяч гривень. Примітно, що в 2022 році Богдан Станіславський взяв кредит на 739 тисяч гривень, який ще не виплатив повністю.

Журналісти “СтопКору” обіцяють продовжувати моніторинг декларацій, статків і способу життя українських держслужбовців, щоб інформувати громадськість про всі важливі деталі.

Нагадаємо, ми досліджували статки підозрюваного у спробі розкрадання коштів “Укрзалізниці” Максима Гаєвого, який заробляє на здачі в суборенду офісів, підпорядкованих Фонду держмайна.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.