У Франківську на дорозі зупинили бус, який віз чоловіків на ВЛК, – ТЦК поширив звернення

Новини, Суспільство

В п’ятницю, 16 серпня, ввечері на вулиці Крихівецькій у Франківську стався інцидент, пов’язаний із мобілізацією.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Як стало відомо КУРСу з власних джерел, у Крихівцях чорне BMW підрізало мікроавтобус ТЦК з військовозобов’язаними чоловіками всередині. В машині, яка наздогнала бус, був нібито знайомий чоловіка, якого везли на ВЛК.

Інцидент зібрав натовп місцевих мешканців. Вони вимагали від працівників ТЦК відпустити чоловіків, яких мали мобілізувати.

В ситуації були задіяні три авто поліції – поліцейські вгамовували людей, офіційною мовою – забезпечували громадський порядок.

Працівники ТЦК відпустили військовозобов’язаних. Одного з них начебто забрала швидка. В службі 103 КУРСу повідомили, що на Крихівецьку був виклик о 21.45, причина виклику – “проблеми з серцем”.

В поліції події офіційно не коментують. Участь у забезпеченні порядку підтверджують.

Сьогодні Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки прокоментував ситуацію – без фактажу, у формі звернення.

Прикарпатцям нагадали, що від повного виконання завдань мобілізації військовозобов’язаних, проведення їх навчання на бойовій техніці за стандартами країн-членів НАТО залежить можливість досягнути переможного завершення війни.

“У нас немає інших варіантів. Поразка у війні – це поневолення, це Буча, це Ірпінь, це Охматдит, це свавілля путінських маріонеток, відсутність гідного майбутнього у наступних поколінь українців.

Війна значно ближче, ніж здається на Прикарпатті, де можна вести бізнес, жити повноцінним життям, прогулюватися майже європейськими вулицями, їздити на драйвові відпочинки, і… навіть презирливо ставитися до людей у формі, чинити стосовно них протиправні дії, перешкоджати проведенню заходів мобілізації, пошкоджувати транспортні засоби.

Змушені нагадати невігласам, які збуджені інформаційними вкиданнями ворога, що за перешкоджання проведення заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів передбачено кримінальну відповідальність. А саме за статтею 114-1 Кримінального Кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період), що тягне за собою позбавлення волі строком від п’яти до восьми років”, – зазначили в ТЦК.

І наголосили, що вихід у всіх нас один – спільними зусиллями воїнів-героїв, волонтерів та доброчинців, єднанням усього Українського народу досягнути перемоги над ворогом.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.