Франківчани вимагають створення Парку ветеранів в рекреаційній зоні біля міського озера (відео+фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні у парковій зоні біля Івано-Франківського міського озера відбулися збори громади за вільне від забудови озеро, у них прийняли участь більше 300 франківчан.

Про це пише та показує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Розпочав збори з хвилини мовчання за полеглими героями України відомий на Прикарпатті громадський активіст, підприємець та колишній сільський голова с. Городниця Городенківського району Богдан Козак.

Богдан Козак відстоював збереження єдиною лазні, яка залишилася у комунальній власності з 5 -ти існуючих до того (позаду кінотеатру “Космос” у місті Івано-Франківську). Активіст каже, що ми вітаємо будову церков (окрім Московського патріархату) чи реабілітаційних центрів але не в рекреаційних зонах, а вказані вище об’єкти можна побудувати у більш зручному місці.

“Є такий план — ця земля. Ми маємо право її відстояти. Можливо, зустрітися й обговорити це із владою, забудовником та директором центральної лікарні. Ми не проти реабілітаційного центру, який можна звести на території міської лікарні”, — сказав Богдан Козак.

@golosif #франківськ #озеро #забудова #марцинків #свобода #депутати #козак #волгін #бородайко ♬ оригінальний звук – Голос ІФ

У подальшому головуючий на зборах Богдан Козак подякував за активну, принципову позицію співорганізатору зборів, учаснику бойових дій, громадському активісту, колишньому депутатові Івано-Франківської міськради Андріану Волгіну та запросив його до слова.

Андріан Волгін зазначив, що за вільний простір довкола міського озера у Івано-Франківську він бореться з 2014 року, але раніше громада не дуже активно підтримувала цю ініциативу, однак цього разу прийшло уп’ятеро більше людей, аніж минулого разу.

“Докоряють: чому ви раніше не були, коли там забудовували? Це — камінь у наш город. Хоч я знаю кожну забудову, як вона починалася і якими документами її легалізовували. Коли я сам, коли нас 10-13 людей — нас перетворюють у посміховисько. Кажуть: прийшли покричати, хочуть собі, певно, квартиру заробити”, — зазначив Андріан Волгін.

Ветеран полку “Азов” НГУ та 3-ї ОШБ ЗСУ Сергій Янчук закликав зібрати позачергову сесію, внести проєкт рішення про створення на всій цій ділянці комунальної власності парку ветеранів.

“Не на одному гектарі, а на всіх чотирьох. Хай виділять мінімальний бюджет, щоб зробити благоустрій, і щоб до Покрови ми вже тут провели урочистості для ветеранів. Я закликаю всіх військових та ветеранів на Покрову прийти сюди”, — сказав Сергій Янчук.

За це рішення учасники зборів проголосували одноголосно та зібрали близько 300 підписів щодо створення парку ветеранів поблизу міського озера в Івано-Франківську. Йдеться про рекреаційну зону з боку вулиці Південний бульвар, де на частині ділянки депутати міськради підтримали будівництво реабілітаційного центру для військових.

За підсумками зборів було створено Координаційну раду щодо створення парку ветеранів, якій доручено запросити на наступні збори, які відбудуться 27 серпня 2024 року о 17: 00 год., міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа, народну депутатку України від ВО “Свобода” Оксану Савчук, головного лікаря ЦМКЛ Тараса Масляка, забудовника та власника земельної ділянки Констянтина Бородайка та владик УГКЦ та ПЦУ.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.