Як в Івано-Франківській громаді готуються до початку навчального року

ДІТИ, Новини, Суспільство

Чи готові школи в Івано-Франківській громаді до початку навчального року?

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на детальнішу розповідь очільника громади Руслана Марцінківа в програмі “Про головне в деталях”.

Зі слів міського голови, всі школи працюватимуть.

“В принципі всі школи Івано-Франківська відкриються у звичному режимі. Так, були питання по тих закладах, де немає укриття у підвальних приміщеннях.

Міністерство освіти нещодавно з Кабміном видали постанову, де врегулювали ці питання.

Про це ми говорили з Асоціацією міст України в червні та в інші місяці. Просто небажання брати відповідальність на себе — іноді призводить до таких ситуацій, коли ніхто не знає, як буде відбуватися навчання”, — каже очільник Івано-Франківської громади.

Руслан Марцінків наголосив, в громаді всі школи відкриються у звичному режимі.

“У деяких школах є двозмінне навчання, цього уникнути не можливо. Зрештою до ковіду та початку повномасштабного вторгнення в нас у 12 школах було двозмінне навчання. Ми десь допрацювали, доробили, були певні зауваження.

Потрібно забезпечити, щоб діти навчалися у звичному режимі. Тому що ми й так довго в онлайн режимі навчалися при пандемії й на початку повномасштабного вторгнення.

Дуже важливо, щоб діти здобували якісну освіту. Всі школи запрацюють”, — підкреслив Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.