Зеленський доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики (відео)

Новини, Політика

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з на виступ Зеленського на VII Міжнародному ветеранському форумі, указ на сайті ОП

За словами глави держави, деталі стратегії згодом мають представити урядовці. Він також відзначив, що сподівається на те, що ветерани зміцнюватимуть подальший розвиток України.

“Так має бути, бо це правильно й потрібно для держави, для всіх наших людей, для нашого розвитку, щоб ветеранська спільнота України була цілковито інтегрована в суспільне життя і щоб ветерани, які бачать себе провідниками змін, справді могли стати одним із найнадійніших джерел сили для України після цієї війни.

Саме з цією метою має бути організована державна політика – українська ветеранська політика. Ключовий сенс такої політики героїв – це шана до захисників і захисниць України, їх захист, реальна підтримка – дієва, без бюрократії, та рівною мірою з шаною – справжні можливості й надалі реалізувати себе заради України й українців та заради свого власного розвитку, заради своєї сім’ї, своєї громади та всієї нашої держави. Я дуже розраховую, що саме так розумітимуть свої завдання у справах ветеранів усі структури нашої влади – і міністерство та уряд загалом, і місцева влада в регіонах, містах і громадах”.

Зеленський 22 серпня видав указ про невідкладні заходи щодо підтримки ветеранів війни, членів їх сімей, членів сімей загиблих померлих ветеранів війни, членів сімей загиблих захисників і захисниць України.

У ньому йдеться, що Кабінет Міністрів має вжити заходів щодо функціонування ветеранських просторів, зокрема, для ефективної реінтеграції ветеранів війни, комплексної реабілітації, надання інформаційно-консультативної, правової підтримки ветеранам війни, членам їх сімей.

Також президент доручив опрацювати питання утворення консультативно-аналітичного центру “Єдина ветеранська лінія” для забезпечення надання ветеранам війни та членам їх сімей, інформаційно-консультативної підтримки, а також проведення моніторингу, аналізу та комплексної оцінки їхніх потреб.

Окрім того, обласні держадміністрації за участю органів місцевого самоврядування мають вживати заходів, спрямованих на всебічну підтримку ветеранів війни.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.