Збори прихильників будівництва реабілітаціного центру біля озера у Івано-Франківську пройшли зі скандалом (відео+фото)

Новини, Політика

23 серпня біля Івано-Франківського міського озера відбулася зустріч військових з Прикарпаття, інших регіонів України та окремих містян, усього близько 70 учасників, які підтримують побудову реабілітаційного центру на скандальній ділянці у зеленій рекреаційній зоні, яку окремі чиновники та бізнесмени хочуть забудувати.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Раніше депутати Івано-Франківської міської ради проголосували рішення про інвестиційний конкурс, яким передбачена побудова реабілітаційного центру для військовослужбовців, а також комерційна забудова.

Організатором зустрічі виступив військовослужбовець 114 бригади тактичної авіації  – майор ЗСУ Руслан Колішенко. (Раніше Руслан Колішенко балатувався до Івано-Франківської районної ради від партії ВО “Свобода” та “Команди Марцінківа”. В інтерв’ю Суспільному в 2022 році Руслан повідомив, що він служить у ЗСУ та керує барбершопами.)

Військовий сказав, що сьогодні він з побратимами вирішив провести зустріч, щоб озвучити свою думку, стосовно віддання ділянки поруч з озером під інвестиційний конкурс.

“Ми сьогодні зібралися у зв’язку із тим що певні громадяни нашого міста збиралися тут вже двічі. Ми бачимо, що інформація публікується однобоко і тому ми сьогодні хочемо підсвітити нашу думку також хочемо щоб нас почули так як двічі ми зверталися до міської ради з пропозицією будівництва тут реабілітаційного центу”, – сказав Руслан Колішенко.

Також військовий зазначив, що будівництво реабілітаційного центру має бути зі збереженням зеленої зони та її упорядкування та зазначив, що;

 “Так інвестиційний конкурс передбачає, що там є інвестор, якій також має певний свій інтерес комерційний, але я вважаю, що у нормальному демократичному суспільстві цей інтерес можна поєднувати таким чином що він буде підсилювати та доповнювати і реабілітацію і зелений простір і зелені зони і все, що нам потрібно” – зазначив Руслан Колішенко.

Військовий каже поділився, що на сьогоднішній зустрічі він хотів об’єднати суспільство та ініціаторів проєкту, знайти точки компромісу та мінімізувати конфлікт сторін. Також на дійстві збирали підписи під зверненням військовослужбовців до міської ради. Руслан зазначив, що це вже третє звернення, де вони вимагають врахувати потреби воїнів у визначенні долі цієї ділянки.

Окрім прихильників забудови захід відвідали, містяни та військовики, які виступають проти скандальної забудови рекреаційної зони біля Івано -Франківського міського озера.

Зокрема головуючий на громадській ініціативі 18 серпня Богдан Козак зазначив;

 “Ми не проти забудови реабілітаційний центром, ми тільки “за”, як і ви. Але чому б його не перенести на територію центральної міської лікарні? У вівторок на п’яту годину збирається громада, підходьте і ви, будемо там вести дискусію, щодо цієї забудови”, – зазначив Богдан Козак.

Нажаль завершити виступ організатори заходу недали, хоча і наголошували на його відкритості, прозорості та демократичності.

Також свою думку висловив також намагався й ветеран полку “Азов” НГУ Сергій Янчук, проте прихильники забудови закритикували чоловіка за його слова:

“Дуже неприємно, коли говоримо за об’єднання і тут же починаємо когось звинувачувати. Ніхто не сперечається, що цей центр потрібний. Але люди переживають, що тут буде житлова забудова. Тут треба тільки говорити і чути обидві сторони. Але чи можете ви обіцяти, що тут буде тільки цей центр?” – зазначив Сергій Янчук.

Прихильників зведення реабілітаційного центру запитували наскільки ті впевнені, що у цьому місці, окрім реабілітаційного центру не буде зведена комерційна та житлова нерухомість. У відповідь на це, Руслан Колішенко казав, що йому пообіцяли “не будувати там будинки”. Проте чоловік уникав прямої відповіді, хто дав таку обіцянку.

Наприкінці зустрічі місцевий мешканець військовослужбовець, який вчився у 23 школі у м. Івано-Франківська біля озера виступив проти забудови зеленої зони в тому числі і реабілітаційного центру, зазначивши, що його можна побудувати на території лікарні. Однак прихильники побудови реабілітаційного центру у тому числі і приїжджі з інших регіонів України не дали завершити йому висловити свою думку.

Отож зустріч завершилась сумбурно та зі скандалом хоча і презентувалася Русланом Колішенком, як відкрита дискусія та  демократичне зібрання.

Нагадаємо, що на громадській ініціативі франківчани, які вимагали створення Парку ветеранів в рекреаційній зоні біля міського озера було близько присутньо 300 громадян (відео+фото)

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.