Прикарпатські діти здійснили велопробіг до Дня Незалежності (фото)

Новини, Суспільство

Наймолодші жителі села Рівня Рожнятівської громади здійснили велопробіг, приурочений Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “Галицький кореспондент”.

“Завдяки Богу та ЗСУ можемо відзначати ці свята, – каже завідуюча бібліотекою села Рівня Наталія Лесюк. – У час війни прапор набув особливого значення. Він з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони підписують його своїми позивними на пам’ять, він майорить над звільненими містами України”.

Учасники велопробігу завітали до місцевої сільської каплички, де молилися за припинення війни в Україні, а також поклали квіти, свічки героям-односельчанам, які загинули на війні.

Пані Наталія також розповіла, що сільські діти обговорили історичні моменти, як саме на світ з’явився український прапор і які труднощі здолав.

Завершився велопробіг посиденьками та перекусом на берегах місцевої річки, де діти співали патріотичні пісні.

Мар’яна ЛОКАТИР

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.