Велика жертва заради України: скільки військовослужбовців з Івано-Франківської громади загинули на війні

Війна, Новини, Політика

Боронячи країну, на війні загинули 537 військовослужбовців з Івано-Франківської громади.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

“Ще 140 бійців вважаються зниклими безвісти. А також понад 70 захисників перебувають у російському полоні.

Це велика жертва заради Української Держави. Низько вклоняємось рідним, які віддали найдорожче — своїх рідних на цій війні.

Ми завжди пам’ятатимемо, якою страшною ціною дається нам український Івано-Франківськ”,  сказав Марцінків.

Водночас, зі слів посадовця, місто у різні способи підтримує родини загиблих військових. Насамперед виділяє одноразові допомоги родинам загиблих військовослужбовців у сумі сто тисяч гривень.

“Також щомісячну допомогу надаємо, як родинам полеглих, так і родинам зниклих безвісти. Крім того, 60 тисяч гривень виділяємо на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам.

Дякую родинам, які об’єднались у громадські організації. Ми комунікуємо, намагаємось організувати різні поїздки, оздоровлення для дітей.

Стараємось максимально допомагати родинам наших полеглих Героїв. Проводимо зустрічі, заходи пам’яті. Крім того, є спільнота у соціальній мережі, де ми постійно комунікуємо”, — додав Марцінків.

Зауважимо, у межах програми «Івано-Франківськ — місто Героїв» у громаді відкривають анотаційні дошки. Наразі вже відкрили понад 200 анотаційних дошок полеглим захисникам та захисницям.

Також, аби зберегти пам’ять про усіх полеглих бійців та бійчинь, у громаді створили книги, фільми, Алею слави у середмісті обласного центру та проводять заходи на честь загиблих захисників та захисниць.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.