Розікрали майже півтора мільйона гривень: на Прикарпатті ліквідували корупційну схему (фото)

Кримінал, Новини
Слідчі встановили, що схему з розкрадання бюджетних коштів організував директор одного із коломийських комунальних підприємств. До неї залучив двох приятелів, тамтешніх підприємців.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФз посиланням на поліцію Івано-Франківської області,

Учасникам організованої злочинної групи слідчі уже оголосили підозри.
Протиправну корупційну діяльність посадовця та підприємців задокументували слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.
Слідчі встановили, що 38-річний коломиянин, упродовж 2022-2023 років, в умовах воєнного стану, укладав прямі договори, тобто без проведення тендерів, з приятелем – підприємцем на ремонтні роботи мереж теплопостачання та переобладнання систем опалення в закладах освіти. Надалі 37-річний бізнесмен укладав підробні документи з ще одним спільним знайомим — 53-річним підприємцем – про закупівлю по завищеній вартості.
Зловмисники завдали збитків державі на суму майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.
Правоохоронці провели обшуки за місцями проживань та в робочих кабінетах фігурантів. Речові докази протиправної діяльності вилучено.
Слідчі кваліфікували дії фігурантів за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, що вчинені в складі організованої злочинної групи.
Двом підозрюваним суд обрав запобіжний захід — домашній арешт, третьому — заставу. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.