Близьким полеглого захисника Миколи Бомка із Болехова вручили орден “Золота зірка”

Новини, Політика
29 серпня, у День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, президент Володимир Зеленський вручив орден “Золота Зірка” близьким загиблого Нацгвардійця Миколи Бомка.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Болехівську міську раду.

“Торік 1 червня знищив танк Т-72 разом із командиром ворожого підрозділу. Попри поранення надав допомогу побратимам та евакуював їх. Повернувся й зайняв вогневу позицію. Зміг підбити ще один танк, але снаряд з іншого завдав йому поранень тулуба та ніг. Після цього він підповз до танка й підбив його гранатою, утім загинув після пострілу у відповідь”,- йдеться на сайті президента.

Герой України Бомко Микола Дмитрович народився 22 травня 1973 року у селі Селище Вінницького району. Деякий час з дружиною проживали на Львівщині. Там він служив у Державній прикордонній службі України на пункті пропуску Рава-Руська. Потім переїхав з сім’єю у Болехів.
У 2022 році під час повномасштабного російського вторгнення Микола Бомко разом з двома синами стали на захист України. Служив штаб-сержантом, головним сержантом 1-го взводу оперативного призначення 8 роти оперативного призначення 3-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України. Воїн бригади “Рубіж” був протитанкістом.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.