“Війна спричинила виїзд не тільки громадян України”: скільки іноземців зараз проживають на Івано-Франківщині

Війна, Новини, Суспільство

Від початку війни з Івано-Франківської області виїхав кожен шостий іноземець.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Міграційну службу Івано-Франківської області.

Так, на легальних підставах зараз на території Прикарпаття постійно проживають 5843 громадян іноземних країн.

“З огляду на історичне минуле України, левову частку іноземців з постійним місцем проживання в Україні (у тому числі, на Івано-Франківщині) становлять громадяни рф — 4229.

До “п’ятірки” країн, чиї громадяни оформили посвідки на постійне проживання на території регіону, входять також Молдова (301 громадянин), Білорусь (157 громадян), Казахстан (114 громадян), Італія (100 громадян), а ще Польща з 93 громадянами”, — йдеться в дописі.

Крім цього, на Івано-Франківщині, станом на 30 серпня, тимчасово проживають 942 іноземці, у тому числі:
  • 426 студентів, які навчаються переважно в Івано-Франківському національному медичному університеті. Переважну більшість іноземної студентської спільноти становлять громадяни Індії;
  • 318 осіб-іноземців, що уклали шлюб чи прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, які є громадянами України.
  • 136 іноземних громадян, які прибули в Україну щоби працевлаштуватися та мають відповідний дозвіл на працю;
  • 29 релігійних діячів.
Відповідно до положень Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” цьогоріч у Міграційній службі області скасували понад 400 посвідок на тимчасове проживання іноземців в Україні.
“Варто зауважити, що порівняно з довоєнним періодом ситуація зазнала кардинальних змін. Війна спричинила виїзд з України не лише значної кількості наших громадян, але й іноземців.
Скажімо, кількість студентів в івано-франківських вищих навчальних закладах зменшилася учетверо — частина з них виїхала з України, не завершивши навчання”, — зазначають в установі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.