Скандального військового Романа Гладкого призначили начальником штабу безпілотних систем. ЗСУ прокоментували призначення

Війна, Новини, Політика

У Збройних силах України прокоментували призначення скандального військового Романа Гладкова на посаду начальника штабу Командування сил БпЛА ЗСУ.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на телеграм – канал Гудзінський NEWS 🇺🇦.

Там повідомили, що військовий має відповідний досвід та військову освіту. Заяву щодо призначення опублікували у суботу, 31 серпня, на Facebook-сторінці Збройних сил України.
У ЗСУ зазначили, що капітан 1-го рангу Роман Гладкий – офіцер, має багаторічний досвід служби у Збройних Силах України та відповідну військову освіту. Він обіймав посади заступника начальника Об’єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника Командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України у 2020-2023 роках. Також у ЗСУ наголосили, що Роман Гладкий проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком повномасштабного вторгнення «виконував завдання на різних важливих напрямках».

«Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебувають у стані формування та розвитку. Цей процес потребує розуміння, терпіння та іноді тиші. Закликаємо громадян та засоби масової інформації перед поширенням будь-якої інформації перевіряти її правдивість», – заявили у ЗСУ.

Нагадаємо, у п’ятницю, 30 серпня, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський призначив Романа Гладкого на посаду начальника штабу безпілотних систем. Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що військовий має погану репутацію у суспільстві та серед колег. Також на призначення Романа Гладкова відреагував активіст Сергій Стерненко, він заявив, що таке кадрове рішення – спроба саботувати запуск Сил безпілотних систем.

Довідка: 48-річний капітан 1 рангу народився на Вінниччині, навчався у Севастопольському військово-морському інституті, з 1997 по 2013 роки обіймав посади командира ракетно-артилерійської бойової частини малого протичовнового корабля «Луцьк», командира середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» та командира великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський».
Протягом 2015-2016 років керував управлінням надводних та підводних сил Командування ВМС ЗСУ. З 2016 по 2018 роки обіймав посаду першого заступника командувача ВМС.
Під час окупації Севастополя росіянами Роман Гладкий виїхав на підконтрольну Україні територію, залишивши у Криму дружину Олену, яка має російське громадянство, та доньку. У 2018 році журналісти опублікували сюжет про те, що Гладкого намагалися завербувати російські спецслужби.

На тлі сюжету, «фінансово-економічних порушень» та виявлення в дружини Романа Гладкого російського паспорта, його усунули з посади начальника штабу. Згодом його звільнили з посади через «неналежне виконання ним службових обов’язків». Розслідування щодо Гладкова залишилося військовою таємницею. Втім, у Міноборони заявили, що інші причини звільнення військового, серед яких підозра у держзраді, «не відповідають дійсності».

Тим часом родина Гладкого продовжувала жити на території окупованого Криму – у 2016 році донька військового навіть виступила на змаганнях з плавання за Центральний спортивний клуб армії Росії.

У 2019 році Гладкий став головою Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, а у грудні 2020 року його призначили заступником начальника штабу Командування ООС.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.