Франківськ долучився до Всеукраїнської спортивної акції вшанування загиблих воїнів

Новини, Суспільство
Івано-Франківськ долучився до Всеукраїнської спортивної акції вшанування загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Про це повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Забіг зібрав близько тисячі людей, серед яких родини полеглих воїнів, їхні друзі, вихованці спортивних шкіл, військовослужбовці, волонтери та мешканці громади, які навіть не були знайомі із захисниками, втім прийшли вшанувати їх пам’ять.
«Ми будемо бігти 2 км. Ми розуміємо, що є батьки, які старшого віку, які не зможуть пробігти таку дистанцію. То ми забіг відкриємо чисто символічно: 100 метрів будуть бігти діти і батьки старші. Нам не важливо, чи вона пробіжить, чи вона пройде, найосновніше сьогодні – це є пам’ять.
Це не просто забіг чи спортивний захід, це є пам’ять та вшанування. Кожен сьогодні має можливість вшанувати Героя, кожен має можливість підійти до матері, дружини, батька Героя і просто подякувати, і обійняти, і подякувати за те, що ми сьогодні маємо можливість бігти», – каже начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів Володимир Веркалець.
Кожен учасник отримав номер із прізвищем захисника, який загинув. Усього таких номерів майже 800. Катерина Ніхаєнко разом із двома малолітніми синами бігли у пам’ять про свого татка. Воїн захищав країну у складі нашої 10-ки «Едельвейс». Минулого року росія вбила батька двох синів.
«Я буду бігти сміливо. Надіюсь, мама буде гордитися за мене, що я буду бігти за свого тата», – каже син полеглого Героя Володимира Ніхаєнка Максим Ніхаєнко.
Мати наймолодшого у нашій громаді захисника Тараса Стахіва п.Надія біжить за сина. Каже, окрім пам’яті, акція вшанування полеглих Героїв об’єднує родини, які втратили на війні найдорожчих.
«Це є ще одна можливість зустрітися, обійнятися, підтримати одна одну словами. Навіть запитати: «Як твоє здоров’я?» і це теж має велике значення.
Тому я спілкуюся з матерями загиблих, і вони відчувають мій стан, я відчуваю їх стан. Це дозволяє нам в такий спосіб боротися далі», – дітиться мама загиблого Героя Тараса Стахіва Надія Стахів.
За десантника Олега Перегуду, який загинув за Україну, побіг очільник громади Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. Каже, особисто з військовим знайомий не був, однак має за честь бігти за Героя.
«Біжу за воїна Олега Перегуду. Не всі, на жаль, мали багато рідних, тому дуже важливо за всіх хлопців згадати у цьому пробігу, тому вибрав Олега Перегуду. Це більше підтримка.
Не порівнюйте те, що відбувається на фронті, і те, що відбувається в тилу. Нам в сотні разів легше, тому це мінімум, що ми можемо зробити – пробігти за них», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.