До восьми років за ґратами: на Прикарпатті засудили чоловіка, який побив матір до смерті

Кримінал, Новини, Суспільство

Уродженця села Верхній Майдан Надвірнянського району засудили до восьми років ув’язнення за умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі, між чоловіком та його матір`ю 19 липня 2022 року розпочалась словесна суперечка, під час якої обвинувачуваний умисно завдав потерпілій декілька хаотичних ударів кулаками рук по тілу та голові, внаслідок яких та втратила рівновагу та упала на землю.

У цей момент чоловік схопив потерпілу за ноги та затягнув її до будинку, де продовжив завдавати ударів кулаками рук по тілу та голові.

Від завданих ударів жінка померла 26 серпня 2022 року у Надвірнянській центральній районній лікарні. Потерпіла зазнала тяжких тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливом.

Чоловік спочатку вину визнав частково та зазначив, що зі своєю мамою він проживав окремо, однак їздив їй допомагати по господарству. Потім за її запрошенням він зі своєю сім`єю переїхав до неї, проте вона весь час робила якісь провокації, начебто він її бив.

Оскільки вони разом не вживалися, він зі своєю сім`єю переїхав в інший будинок в цьому ж самому селі, неподалік від матері, та продовжував приходити їй допомагати по господарству та годувати худобу. На момент події вони разом не проживали 2-3 тижні. За його версією, вони з матір’ю посварилися через те, що та побила собаку у дворі, опісля він її ударив деревиною, але не сильно.

Надалі обвинувачений в судовому засіданні змінив свої покази, свою вину не визнав та пояснив, що матір втратила рівновагу та сама впала на бетонний майданчик обличчям.

Донька обвинуваченого під час допиту розповіла, що батько того дня був в стані алкогольного сп`яніння та побив бабцю через заповіт, бо вона не хотіла його на нього складати. Він і раніше бив жінку, між ними були конфлікти під час спільного проживання, тому вона вигнала їх з дому.

Староста села зазначив, що у квітні 2022 року жінка до нього звернулася зі скаргою на насильницькі дії з боку сина, той порекомендував їй звернутися в поліцію. Вона викликала працівників поліції, хотіла, щоб з сином просто поговорили, провели бесіду, але щоб не арештовували його та не затримували, а тому відмовилася офіційно писати заяву.

Приблизно через два місяці вона знову прийшла до старости зі скаргою на свого сина з тим самим. Він так само порадив їй звернутися в органи поліції. Потім вона принесла до нього всі свої документи, окрім паспорта, та просила взяти на зберігання, бо боялася, що син та його співмешканка їх викрадуть, при цьому казала, що боїться за своє життя, відчуває, що вони щось з нею зроблять, хто “вони”, потерпіла не уточнювала.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк вісім років.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.